HFBoards  

Go Back   HFBoards > Hockey Talk by Country > Central Europe
Central Europe Czech Republic, Slovakia, Poland, Hungary, Italy

Ladislav Smid - Translation help

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old
03-30-2005, 11:07 AM
Fighter
Angels in hell

Fighter's Avatar

Country: Italy
vCash: 500
Ladislav Smid - Translation help

http://www.hokej.cz/?lng=CZ&menu=men...lanek&id=25429

Thanks for the help.

Ladislav Šmíd nechal v play off všechny síly, na dovolenou jede do Egypta
30.03.05
V devatenácti letech byl členem základní sestavy libereckých Bílých Tygrů. Ladislav Šmíd nastupoval v obranné dvojici s Valdemarem Jirušem a vedl si výborně. Zvládal nejtěžší okamžiky vypjatých zápasů, úspěšně čelil hvězdám pražské Slavie i Pardubic. Potvrdil, že má skutečně velkou perspektivu. Po závěrečném utkání na východě Čech, které rozhodly samostatné nájezdy, pocítil stejně jako ostatní liberečtí hráči velké zklamání. "Mrzelo nás, že je konec. Ale myslím, že jsme neudělali ostudu. Makali jsme naplno, nechali tam všechno," říká s odstupem několika hodin od chvíle, kdy Bílí Tygři opustili letošní play off.

Pořád převládá smutek, nebo už jste si v kabině uvědomili, že Liberec vybojoval největší úspěch klubové historie?
"Zklamaní jsme samozřejmě byli. Ale postupně převládl názor, že jsme odvedli dobrý výkon. Kdyby nám někdo před časem řekl, že ve čtvrtfinále vyřadíme Slavii, asi bychom to vzali. Také proti Pardubicím jsme si vedli solidně. Všechny zápasy byly velmi těšné, vlastně jen ten čtvrtý skončil z našeho pohledu 0:4. Jinak se rozhodovalo až v koncovce. Jednou v prodloužení, pak v nájezdech. Nemáme se za co stydět, příští rok bude na co navazovat."

V čem byly Pardubice lepší?
"Klíčovou roly hrála vyloučení. My se dopouštěli zbytečných faulů v útočné třetině. Když hrajete osm až devět oslabení za zápas, stojí to strašně sil. Zvyšuje se únava, je pravděpodobné, že dostanete nějaký gól. Také nám chybělo štěstí. Ve druhém zápase dal Bulis gól z ofsajdu, Kotalíkův puk chytil Lašák za čárou, ale branka nebyla uznána. Musím říci, že rozhodčí pískali skutečně všelijak. Vím - jsou to jen lidé, mohou chybovat. Ale jestliže pískají takovým způsobem, pak se nemohou divit tomu, co se o nich píše v novinách. Od rozhodčích toho bylo fakt moc."

Libereci uškodila také zranění klíčových hráčů. Nebýt jich, určitě byste byly silnější.
"Je to smůla. Zranění k play off patří, bohužel nás neminula. Chyběli hlavně Venca Nedorost a Leoš Čermák, to jsou výborní útočníci. Škoda. Takhle jsme hráli v užší sestavě, vlastně pořád na tři pětky. Naopak Pardubičtí měly čtyři formace, což se také projevilo."

Poprvé v kariéře jste si naplno vychutnal play off. Je to velký zážitek?
"Určitě! Hraje se jinak než v základní části. Všechno je rychlejší, důraznější. Soupeři do toho jdou po hlavě, i ty největší hvězdy mají motivaci jako hrom. Je fajn, že jsem to mohl zažít. Teď jsem unavený, mám toho dostl. Strašně se mi líbila astmosféra na stadionech. Do pražské Sazka areny přišlo na poslední zápas čtvrtfinálové série přes 14 tisíc diváků, vyprodáno bylo v Pardubicích i u nás v Liberci, kde lidé vytvořili fantastickou kulisu. Byla to velká škola i ohromná zkušenost."

V pátém semifinále jste byl vybrán na samostatný nájezd. Neklepala se vám kolena?
"No, abych řekl pravdu, trošku nervózní jsem byl. Ale jakmile jsem vstoupil na led, spadlo to ze mě. Dopředu jsem věděl, co chci udělat. Lašáka se mi povedlo poslat na druhou stranu, jenže s pukem jsem se dostal moc blízko a pak nestihl zakončit do horní poloviny branky. Mrzí mě to. Nájezdy jsou vždycky o štěstí. My ho měli méně, vyhrály Pardubice."

Liberec skončí v letošní extralize nejhůř čtvrtý. To není špatné vysvědčení?
"Myslím si totéž. Bílí Tygři jsou mezi elitou třetím rokem a už se dostali mezi čtveřici nejlepších. Fakt to není špatné. Uvidíme, jak to bude vypadat za rok. Máme velkou chuť dostat se ještě dál, ale záleží na tom, zda se rozběhne NHL. Pokud ano, asi přijdou nějaké nové posily. Vedení klubu i trenéři už se na nový ročník chystají."

Už jste byli se spoluhráči na společné akci po semifinálovém vyřazení?
"Jasně, něco proběhlo v úterý večer, další rozlučka se chystá. Už jsme se bavili právě o následující sezoně. Trenéři nám říkali pár detailů, zmínili soustředění a tak. Musíme dát znovu dohromady dobrý tým, abychom v play off obstáli."

V únoru jste si zahrál za reprezentaci na Švédských hrách, teď jste národnímu týmu teoreticky k dispozici. Očekáváte pozvánku do kempu před mistrovstvím světa?
"Tak to asi ne, je tady dost zkušených obránců, kteří na šampionát pojedou. Já s tím nepočítám. Budu odpočívat, pak se začnu chystat na další sezonu. V nejbližších dnech zůstanu doma, ale v létě vyrazíme s přítelkyní na dovolenou. Už máme objednaný Egypt. Budeme se koupat v moři, podíváme se na pyramidy. Moc se těšíme."

Stihnete také dohnat povinosti ve škole?
"Jo, zase tam začnu chodit. Teď jsem měl tak málo času, že šlo studium stranou. Naštěstí mám individuální plán. Ještě že letos nematuruju. To bych se zbláznil."

Už víte, co s vámi bude příští rok? Jak vypadají vaše kontakty s Anaheimem, který vás loni draftoval?
"Zatím vůbec nevím. Nemám podepsaný kontrakt, Anaheim se nevyjádřil. Záleží, zda se uzavře kolektivní smlouva mezi NHL a hráčskou asociací NHLPA. Kdyby NHL nezačala, na farmu bych nešel. To by bylo k ničemu. Pokud soutěž poběží, bude to něco jiného. V tom případě bych se na farmě pral o místo v prvním týmu, měl bych ohromnou motivaci. Ovšem nikam se nehrnu. V Libereci mám smlouvu. Pokud to v zámoří nevyjde, rád zůstanu."

Last edited by Fighter: 03-30-2005 at 04:46 PM.
Fighter is online now  
Closed Thread

Forum Jump

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules